Samenvatting

Matrixen genereren

In R kun je met de matrix() functie op een eenvoudige manier matrixen maken zoals je die wenst. Je kunt zelf de dimensies bepalen. Als een matrix gegenereerd is, lijken deze verdacht veel op data frames. De verschillen tussen deze structuren zijn daarom ook minimaal. Over het algemeen wordt er gehanteerd dat als je een tabel hebt waar veel calculaties mee gedaan moeten worden, je voor het matrix datatype kiest. Voor data opslag kies je voor een data frame. Echter kun je prima data opslaan in matrixen of calculaties doen in data frames, maar door deze vuistregel te hanteren maak je het jezelf wel makkelijker.

Lijsten in R

Lists zijn zeer handige datastructuren in R. Ze zijn de juiste keuze als je meerdere waarden wilt opslaan die je later weer eenvoudig terug kan roepen. Door de key-value pair structuur is het een veel geschikter object dan een vector met meerdere waarden. Hierdoor hoef je niet gelijk een hele data frame te maken van een enkele rij, dat zou namelijk overdreven zijn. Zoals je in het geval van de matrix hebt kunnen zien, kun je altijd nog een matrix of dataframe maken van alle lijsten waarbij iedere lijst gewoon een record is.

Matrix calculaties

Matrixen zijn prima te gebruiken om calculaties op meerdere waarden te doen in een bepaalde structuur. Door de namen van de kolommen te gebruiken in matrixen, kun je zeer handig calculaties toepassen op meerdere waarden van de juiste kolom. Je kunt uiteindelijk ook matrixen met matrixen calculeren. Door dit handig in te richten, heb je een zeer krachtig rekenwapen in handen.

results matching ""

    No results matching ""