Samenvatting

De attach functie gebruiken voor een data frame

Door de attach() functie te gebruiken, kun je zeer eenvoudig de kolomnamen (variabelen) uit een data frame oproepen. Je hoeft namelijk niet meer de $ operator te gebruiken om eerst de naam van de data frame te selecteren. De data frame heb je namelijk al genoemd in de attach() functie. Met de detach() functie kun je het kiezen van de data frame weer ongedaan maken en moet je weer gebruik maken van de $ operator.

Veel R gebruikers raden het gebruik van attach() af, waaronder ik zelf. Het is natuurlijk zo dat het toepassen van attach() op een data frame veel dingen makkelijker maakt. Echter kan het ervoor zorgen dat de R-sessie onoverzichtelijk wordt, je kan namelijk vergeten bij welke data frame de kolomnamen horen. Daarbij hebben normaal gesproken alleen objecten zoals een data frame, matrix of vector een naam en kolommen in een data frame niet. Je speelt op deze manier een beetje met de geordende structuur in R. Echter is de attach() functie er niet voor niks en is het slechts mijn mening. Voel je absoluut niet geremd om de attach() functie te gebruiken.

Grafieken maken in R

Data visualiseren is een van de sterkste wapens in R. Met zeer weinig code, en dus in heel weinig tijd, kun je een hele mooie en handige grafiek opbouwen. Met functies als plot(), barplot() en boxplot kun de visualisatie kiezen die bij jouw situatie past. Een grafiek heeft een vector als input. Dit kan een losse vector zijn of een kolom uit een data frame, dat tenslotte ook een vector is. Het maakt meestal voor R niet uit van welk datatype een vector is, R doet zijn best om er een grafiek van te maken. Als het echt niet kan, krijg je een foutmelding.

Een visualisatie volledig vormgeven naar jouw eigen voorkeur

Je hebt kunnen zien dat als we bijvoorbeeld alleen de namen van de vectoren in de plot() functie stoppen, R een kale en minimale versie van de grafiek genereert. Dit is erg prettig omdat je in het begin niet verplicht bent om veel argumenten te gebruiken om een visualisatie te maken. Aan de andere kant heb je juist de mogelijkheden om een visualisatie helemaal naar jouw eigen wensen op te bouwen. Op deze manier kun je langzamerhand van kale grafiek naar uitgebreide en prachtige visualisatie gaan die alles bevat wat je zelf wilt.

results matching ""

    No results matching ""