Samenvatting

Het ggplot package

Naast de ingebouwde functies in R om data te visualiseren, is het zeker de moeite waard om jezelf te verdiepen in het ggplot2 package. Niet alleen ziet ggplot er iets mooier uit, kun je fantastische visualisaties maken als de functies goed in de vingers krijgt. Daarbij kun je in ggplot zo goed als alle grafiek-typen creëren als bij de standaard R functies.

Meerdere dimensies in ggplot

Een van de sterkste punten in ggplot is dat je extra dimensies kunt weergeven in een grafiek. In dit hoofdstuk zijn demonstraties gegeven met eenvoudige scatter plots. Echter heb je kunnen zien dat je ook andere visualisaties kunt toepassen, waarbij het ook mogelijk is om extra dimensies toe te passen. Extra dimensies toepassen in ggplot is een zeer krachtige manier om de data te laten spreken. Afhankelijk van de data, zijn waardevolle inzichten goed te vinden in een ggplot visualisatie.

Grafiek-typen in ggplot

Naast de eenvoudige scatter plots in de demonstraties in dit hoofdstuk, zijn er veel meer grafiek-typen mogelijk in ggplot waarmee je helemaal los kunt. Ieder grafiek-type komt voor een bepaalde situatie het beste tot zijn recht. Voor een handig overzicht van de mogelijke visualisaties, kun je terecht op de documentatie-pagina van ggplot: [11] "Help topics" . Naast de documentatie is er een erg handige cheat sheet beschikbaar: [12] Cheat sheet ggplot.

Data Camp heeft een uitstekende cursus waarmee je ggplot goed in de vingers kunt krijgen. [13] "Data Visualization with ggplot2".

results matching ""

    No results matching ""