Over de Auteur

Arie is een Big Data Architect bij Sogeti. Hier ontwerpt en ontwikkelt hij volledige data gedreven applicaties. Voorbeelden zijn cognitieve zoekmachines (Deep Learning), financiële calculatieversnellers, voorspellingsmechanismen en interactieve dashboards. In zijn loopbaan bij Sogeti is hij voornamelijk werkzaam geweest bij klanten in de financiële- en publieke sector.

Naast het ontwikkelen van applicaties heeft hij een uitgebreide kennis van Data Science. Hiermee heeft hij verschillende voorspellingsmodellen ontwikkeld en analyses uitgevoerd. Daarnaast geeft hij workshops over het vakgebied Data Science, voornamelijk met de statistische programmeertaal R.

Arie Twigt (Leiden, 1990) studeerde Business Administration - Information & Knowledge Management op de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens zijn studie heeft hij zijn interesse ontwikkeld voor het vakgebied Business Intelligence & Analytics. Hierdoor heeft hij kennis gemaakt met de programmeertaal R. Dit heeft geleid tot veel experimenten en verschillende data gedreven webapplicaties.

Naast experimenteren met data heeft hij ook een passie voor sport, koken, filosofie en de natuur.

results matching ""

    No results matching ""