Installatie software en bestanden

R installeren

Op officiële website van R, The Comprehensive R Archive Network(CRAN), kun je R downloaden. Zoals je kunt zien is R voor verschillende besturingssystemen beschikbaar.

Voor Windows, kies je voor Download R for Windows. Op de volgende pagina kies je voor install R for the first time. Hiermee download je de normale base versie van R, de standaard R met alle standaard functies. Simpel gezegd, "hiermee download je R." Hierna volgt een wizard waarmee R wordt geïnstalleerd. Kies zo veel mogelijk voor de al standaard keuzes. Pas eventueel aan welke snelkoppelingen je wel en niet wilt hebben.

Als je een Mac OS gebruiker bent, kies je voor Download R for (Mac) OS X. Op de je komt hierdoor op een pagina waar verschillende download packages beschikbaar zijn, kies voor de meest recente versie. Als het package eenmaal gedownload is, kun je de eenvoudige stappen van het installatieproces volgen. De meest gebruiksvriendelijke keuzes zijn al door de installatie wizard geselecteerd.

RStudio installeren

Om RStudio te installeren ga je naar https://www.rstudio.com/products/rstudio/#Desktop. Kies voor de Open Source Edition door op Download RStudio Desktop te klikken. Hierdoor kom je op de pagina met alle beschikbare versies van RStudio voor verschillende platformen. Kies voor het platform waar je op werkt. Volg daarna de instructies van de wizard. Kies ook hier zoveel mogelijk voor de standaard mogelijkheden.

results matching ""

    No results matching ""